C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



Ara sıra birbirinin namına kullanılmalarına rağmen, dershane ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü tanımlar, ancak nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir klası baş vadi müşahhas bir varlıktır ve kâh bir klasın örneği olarak adlandırılır.

Bunun yerine, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount yöntemleri ve verileri devralan yeni banka hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar derslikı her tür için gereken makul bir davranışla genletebilir BankAccount :

Burada uyanıklık ederseniz eğer ms.x ve ms.y bileğdavranışmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy kelam konusudur. şayet referans tipli yapılar olsalardı süflidaki gibi bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy nutuk konusu olacaktı.

Örneğin veritabanından bir yiyecek silindiğinde bir metodun çalıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çallıkıştırılması delegate ile bünyelır.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna edisyonldığındaki özge nesnelere gitmez.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa kısaca implement edilmişse, o Interface içindeki metotlar mutlaka sınıfta da uygulanmalı yani implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Miras Mealı ve C# Class Encapsulation derslerim midein hazırladığım yürütüm içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Bu alanda veya değişik bir alanda, benim ve öteki yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz demeına gelmemektedir.

Not: Object bir nesne içinde saklanan bir boy bos Boxing emeklemine bağımlı tutulur, nedeniyle o değeri muta tipi ile birlikte (örneğin int dâhilin tahsil kabilinden) bir el işi bağımlı tutabilmek ciğerin Unboxing işlemi uyglanmalıdır.

Nedeniyle Encapsülation’i henüz amelî kılmaktadır. Ayrıca property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanımı zirdaki imza kadar mimarilır.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor damarlı takdirde günah alırız.

Veritabanı davranışlemleri yaparken, Object dershaneı ekseriyetle data nesnelerini simgeleme eylemek midein kullanılır. Bu şekilde veritabanı aksiyonlemleri elan modüler hale hasılat ve done manipülasyonu kolaylaşır.

Interface içerisine metot tanımlaması yaparız yalnız konulemleri yazmayız. Yapılmasını istediğimiz aksiyonlemleri, Interface ‘i uyguladığımız klas içerisine edipız.

İsteğe sargılı minimumBalance bir parametre ciğerermiş ikinci bir oluşturucu ilaveten mirlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen bütün eylemleri gerçekleştirir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve özge sınıflara bırakıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel C# Object Kullanımı orjinalinden farklı kârlemler midein kullanabildiğimiz metotlardır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick”

Leave a Reply

Gravatar